Mijn droom?

Ambitieuze vrouwen verbonden zien met hun ware zelf, zodat ze doen waar ze hier voor zijn.

Hi ik ben Erna, ik help ambitieuze vrouwen die heel streng zijn voor zichzelf en de behoeften van anderen voor laten gaan, om zonder schuldgevoel effectief tijd en ruimte voor zichzelf maken zodat zij vol energie kunnen doen waar ze hiervoor zijn.

In 1983 in Amsterdam geboren en getogen in het prachtige dorp Broek in Waterland voelde ik vanaf kleins af aan een diepe en liefdevolle verbinding met de natuur en de niet-zichtbare werkelijkheid van subtiele energie. Toen mijn wereld zich uitbreidde buiten mijn eigen gezin ontdekte ik al snel dat de voor mij vanzelfsprekende waarneming voorbij woorden niet algemeen bekend of vanzelfsprekend geleefd werd. Ik voelde veel verschil tussen wat er gezegd en gedaan werd en wat ik voelde.

Dit bracht me zo in verwarring dat ik me in eerste instantie veel afsloot en daarna een expert ben geworden in het mij aanpassen en het tevreden houden van anderen en ‘doen zoals van mij werd verwacht’

In 2010 werd mijn eerste kind geboren en kort daarna kreeg ik een ‘postnatale burn-out’, ben ik gescheiden en startte er een diepgaande persoonlijke transformatie om vervolgens steeds een beetje dichterbij mijn ware zelf te komen en kunnen leven.

Ik leerde mijn vele strenge stemmen zien en vriendelijker tegemoet treden.

Ik durfde beetje bij beetje af te dalen vanuit mijn hoofd in mijn lijf en mijn intuïtie in mijn dagelijks leven te verankeren zodat alles mogelijk werd. Ik verhuisde naar een magische plek in de natuur, ging nieuwe relaties aan vanuit vertrouwen, werd opnieuw zwanger en moeder van een prachtig tweede kind en geef mijn werk vorm op mijn voorwaarden.

En ik kon gaan zien: mijn gevoeligheid is mijn kracht. Het grootste kado van mij aan de wereld is mezelf toestemming geven helemaal mezelf te zijn.

De vijfjarige opleiding tot Intuïtie Practitioner die ik na mijn herstel naast mijn baan als gezinscoach volgde, maakte concreet wat ik van binnen altijd al wist. Alles is energie. woorden, daden, aanwezigheid.

Dit gaf me de tools in handen om deze natuurwetten te combineren met mijn kennis en ervaring als coach en mijn talent: opmerken en vrij maken van oude belemmerende patronen die potentie beperken.

Mijn eigen ervaring is mijn kompas en stelt me in staat om te leven wat ik uitdraag.

Sinds 2017 train en coach ik met succes ambitieuze gevoelige vrouwen. Ik breng hen weer in contact met hun ware zelf en volle potentie, help hen het vertrouwen hierin te verstevigen en lichaam en geest tot rust te brengen, zodat ze kunnen doen waar ze hier voor zijn.

Ik maak gebruik van een synergie van psychologische-, lichaamsgerichte- en motivatietechnieken, oosterse kennis, wijsheid en filosofie, universele energetische wetten en principes. Ik put hierbij aanvullend op mijn opleidingen uit een rijk gevulde rugzak van bij de beste experts gevolgde trainingen, retraites, inwijdingen, lichaamsgerichte therapie en yoga.

Visie

Ieder van ons beschikt over een onbegrensd potentieel en de levenskracht om te creëren waar we van dromen.

Energie is alles. Al het zichtbare en alle (on)bewuste gedachten bestaan uit deeltjes energie (frequenties)

We doen nog veel misvattingen op over wie we (zouden moeten) zijn. Dit veroorzaakt twijfel en lijden, dit is verstoring in de vrije doorstroom van energie.
Energie verandert als je er aandacht aan geeft.
Volledig aanwezig zijn is de belangrijkste bepalende factor bij het vrij maken van onze levenskracht.

Leren om liefdevol aanwezig te zijn bij jezelf, en al jou perfecte en imperfecte delen vormt de deur naar de vrije doorstroom van alle energie door jou heen, jouw levenskracht. Zachtheid werkt beter dan strengheid, dit voegt juist stress toe.

Je moet daarvoor wel in contact zijn met jezelf (je lijf, hart, buik en energieveld).
Er gebeurt weinig als je iets probeert te presteren.

Het grootste werk wat we te doen hebben is dus een professional worden in het opmerken van de kwaliteit van onze aandacht en bewustzijn om steeds opnieuw te kunnen kiezen voor zachtheid, vriendelijkheid en vertrouwen.

Waar ik zelf mee begon?

Moed verzamelen.

Om het anders te doen.

En te luisteren naar mijn verlangen naar rust en overzicht, en de zachte stem in mij die wist dat het anders kon.

Ieder verlangen naar meer ruimte
voor onszelf begint als een zachte
stem die vraagt om aanmoediging.
Anderen over Erna:

Onder de begeleiding Erna heb ik het één op één traject gevolgd. Mijn perfectionisme en het zorgen voor anderen voorop te stellen, begon zijn weerslag op mij te krijgen. Door het volgen van dit traject ben ik vooral liever voor mezelf geworden. Ik voel me vrijer, ik kan beter naar mezelf luisteren en dit zorgt voor veel meer balans. Dit alles maakt me blijer mens. Erna begeleidt je door te luisteren, sluit naadloos aan en zet je op een fijne manier aan het nadenken. Het volgen van dit traject was een grote verrijking voor mij.

Yvonne Hannink, 52 jaar, moeder en ondernemer

Het traject dat ik individueel bij Erna volg is bijna afgerond en wat heb ik een transformatie in positieve zin 😉 doorgemaakt! Hetgeen wat wel al in mij zat heeft zij naar boven weten te halen op een hele prettige manier. Ik kan met recht zeggen dat als ik dit traject niet was aangegaan, ik nog jaren in dezelfde vicieuze cirkel zou hebben gezeten, wat voor mijn lichaam en geest heel ongezond was geweest. Dit zal mij altijd bijblijven en ik geloof (inmiddels) in mijn eigen kracht om dit ook zonder Erna verder door te zetten.

Sandra, 37 jaar, moeder en gezinsbegeleider

Ondanks dat ik als een berg tegen het coaching traject bij Erna op zag ben ik toch gestart en heeft het mij wel degelijk wat gebracht. Ik was zelf veel te lang doorgegaan met ontkennen dat ik dingen niet goed deed. Terwijl ik al erg lang tegen mijn stress gerelateerde klachten aanliep. Dit zowel in werk als privé. Gewoon doorgaan was mijn motto, doen of het er niet is. Ik moest dan ook van ver komen maar heb er nog geen moment spijt van gehad. 

Erna komt dichtbij de “kern” en dat in een relatief kort tijdsbestek. Bij Erna heb ik mijn vaste belemmerende patronen leren (h) erkennen. Gewoontes en patronen waardoor ik alle energie en zelfvertrouwen kwijt begon te raken. Ik merk nu o.a. veel meer op wat mijn gedachten met me doen. Ik heb handvatten uitgereikt gekregen die ook daadwerkelijk op mij zijn afgestemd. Hierdoor werk ik nu gericht aan een veel betere relatie met mezelf. Ik voel meer en meer de balans over de dag. 

Daar waar ik eerder snel gefrustreerd raakte door de onrust in mijn hoofd of ook altijd alles goed moest zijn… of liever gezegd perfect moest zijn, kan ik nu al wel meer accepteren én ook vertragen. Natuurlijk heb ik nog werk te doen maar met de handvatten van Erna ga ik daar zeker komen. 

Ik had al wel wat trajecten geprobeerd. Telkens miste ik iets. Totdat ik het traject bij Erna volgde. Het is heel compleet. Haar stijl van coachen is heel verhelderend. Het vertrouwen en de rust die ze uitstraalt brengt je steeds dichterbij jezelf. Haar fijne energie is echt helpend in het proces. Kalm, met liefde maar draait er ook niet omheen. Ze geeft je ook echt de ruimte om juist zelf te ervaren, te doen, te voelen. De aanmoediging die je ook nodig hebt kwam voor mij telkens op het juiste moment. Ik vond het een mooie “reis” naar een nieuwe manier van leven. Het echt anders kunnen doen. 

Iedereen die om wat voor een reden vastloopt in het leven gun ik oprecht dit traject bij Erna. Het brengt je echt zoveel. Erna, ik ben heel dankbaar dat jij mijn coach mocht zijn. 

Brigitte, 49 jaar, Zelfstandig ondernemer
Video Testimonial Niek

Ambitieuze ondernemer Niek kreeg een burn-out en vertelt waarom hij deze niet had willen missen en met hulp van Erna er beter uit kwam.

Erna Poolman