Mijn droom?

Een veilige en liefdevolle bedding
in zichzelf voor iedereen &
compassievolle hulpverlening.

Ik was een hard werkende jeugd- en gezinsbegeleider.

Ik stelde mij té veel in dienst van mijn cliënten.

Hierdoor hield ik nauwelijks tijd over voor mijzelf en mijn gezin.

Totdat ik na de geboorte van mijn zoon in 2010 een burn-out kreeg, er een scheiding volgde en een diepgaande persoonlijke transformatie en bijscholing startte.

Ik wilde overeind blijven en leerde mijn vele strenge stemmen zien en vriendelijker tegemoet treden. Ik durfde beetje bij beetje af te dalen vanuit mijn hoofd in mijn lijf en mijn intuïtie in mijn dagelijks leven te verankeren zodat alles mogelijk werd.
Ik kwam tot het diepe besef dat mijzelf Echt op de eerste plaats zetten, het beste is wat ik mijn omgeving geef. En ik kon gaan zien: mijn gevoeligheid is mijn kracht.

Gedreven als ik ben wilde ik alles leren over de principes en impact van Zelfzorg. Ik ben me dan ook na mijn herstel structureel gaan laten scholen en trainen totdat ik alle methoden, ervaringen en nuances van Zelfzorg kende en ik nu de expert ben geworden die anderen hierin kan trainen.

De vijfjarige opleiding die ik na mijn herstel naast mijn baan volgde aan het Centrum voor effectieve intuïtie, maakte concreet wat ik van binnen altijd al wist. Alles is energie. woorden, daden, aanwezigheid.

Dit gaf me de tools in handen om deze natuurwetten ondersteunend te maken aan mijn talent: opmerken en vrij maken van oude belemmerende patronen die potentie beperken.
Vertaald naar mijn werk: ik train en coach mensen in Zelfzorg zodat zij het beste uit zichzelf halen.

Sindsdien ben ik onophoudelijk gegrepen door de waanzinnig grote mogelijkheden van het liefdevol dragen van eigenaarschap over ons eigen welbevinden, lichaam en geest.

Mijn eigen ervaring is mijn kompas en stelt me in staat om te leven wat ik uitdraag: alle duurzame ontwikkeling komt van binnenuit.

Sinds 2017 train en coach ik met succes gevoelige vrouwen en mannen, hulpverleners en therapeuten met een groot hart om ook hun in staat te stellen om vanuit hun volle potentie, vertrouwen en Eigen ontspanning van grote waarde te kunnen zijn voor anderen.

Ik maak gebruik van een synergie van psychologische-, lichaamsgerichte- en motivatietechnieken, oosterse kennis, wijsheid en filosofie, universele energetische wetten en principes. Ik put hierbij aanvullend op mijn opleidingen uit een rijk gevulde rugzak van bij de beste experts gevolgde trainingen, retraites, inwijdingen, lichaamsgerichte therapie en yoga.

Visie

Ziekte, en lijden zijn verstoring in de vrije doorstroom van energie.
Energie verandert als je er aandacht aan geeft.
Volledig aanwezig zijn is de belangrijkste bepalende factor bij verbetering en ontwikkeling. Je moet daarvoor wel in contact zijn met jezelf (je lijf, hart, buik en energieveld).
Dit werkt alleen als je zelf lekker in je vel zit en je onthoud dat je nooit controle hebt over het resultaat. Er gebeurt weinig als je iets probeert te presteren.

Het grootste werk wat we te doen hebben is dus een professional worden in het opmerken van de kwaliteit van onze aandacht en bewustzijn om steeds opnieuw te kunnen kiezen voor vriendelijkheid en vertrouwen. In deze open aandacht kunnen we een ander helpen stappen te zetten in de gewenste richting.

Waar ik zelf mee begon?

Moed verzamelen.

Om het anders te doen.

En te luisteren naar mijn verlangen naar rust en overzicht, en de zachte stem in mij die wist dat het anders kon.

Ieder verlangen naar meer ruimte
voor onszelf begint als een zachte
stem die vraagt om aanmoediging.
Anderen over Erna:

Ik ben bij Erna gestart met allerlei vragen over Zelfzorg.
Waar en hoe te beginnen?
En voornamelijk hoe hou je het vast!

Het heeft geresulteerd in het herkennen en overzicht krijgen in tijd voor mezelf. Ik kan mijn werk beter plannen, afbakenen, verantwoordelijkheden daar laten waar het thuis hoort en vooral niet meer mee te gaan in de hectiek van de dag. De sleutel tot de ontwapening, want zo noem ik het ook is dat ik gewezen ben op mijn eigen behoeften en de waarde die ik daaraan geef. Het betekent voor mij een enorme houvast. Ik merk dat ik wat meer rust in mijn lijf ervaar en de gejaagdheid steeds meer kan loslaten.

Kenmerkend voor Erna haar manier van begeleiden en coachen is de liefde, het geduld en de tijd die ze neemt om je in het proces te coachen. De ruimte die zij je geeft om eigen voorbeelden te koppelen aan de theorie zijn van toegevoegde waarde. Wat ook van zeer grote waarde is het leren van zelfcoachings strategiën. Deze vaardigheden kan ik nu zelfstandig toepassen.

Erna, dank je wel!

Tania, 49 jaar, Jeugd- en gezinsprofessional
Video Testimonial Bas.

Kijk hier wat het programma de Zelfzorgprofessional voor impact.
kan hebben op jouw leven én op dat van jouw cliënten.

En als ik je mag leren het echt zelf te gaan doen?
Erna Poolman